Proefwerk

Op proef

Het ligt heel erg voor de hand en we hadden het misschien al veel eerder moeten doen. Gewoon iemand uitnodigen om mee te gaan naar de kerk. Om het geloof te 'proeven'. Want waarom zou je datgene wat voor jou waardevol is alleen voor jezelf houden? Ook daarom doen veel Waddinxveense kerken op 21 en 22 september 2019 mee met 'Kerkproeverij'.

Wat motiveert ons om het Evangelie te vertellen aan de mensen om ons heen? We hebben als christenen een roeping gekregen om mensen in contact te brengen met de Here Jezus. In Mattheüs 28:16-20 nodigt Hij ons uit om Zijn goede nieuws aan de mensen die Hem niet (meer) kennen te vertellen. Hoe motiveert ons dit? Hoe zet dit ons in beweging? Is het een mooi verhaal of laten we ons erdoor raken én wagen we de stap?

Durf je dat? Op je collega, buurman, vriend, of familielid afstappen en zeggen: 'Hé, ga je een keer met me mee naar de kerk?' Kerkproeverij is een mooie aanleiding om eens iemand uit jouw omgeving te laten kennismaken met de plek die voor jou zo bijzonder waardevol is. Nodig die ander eens uit om er te komen proeven van de stilte, de woorden uit de Bijbel, de gemeenschap en... de koffie. Wat hebben we te verliezen?

Kijk geregeld voor meer informatie op kerkproeverijwaddinxveen.nl.

Download & Upload

Klik op onderstaand foto's, klik met rechter muisknop op grote foto, kies voor 'Afbeelding opslaan als...'

5 tips

De praktijk leert dat het spannend is om iemand uit te nodigen een keer mee te gaan naar de kerk. Want ik wil best iemand uitnodigen. Maar hoe doe ik dat?

 1. Bid en denk goed na over wie je uitnodigt. Het gaat om buren, kennissen, familieleden of vrienden die niet (meer) naar de kerk gaan maar met wie je een relatie hebt, die jou vertrouwen.
 2. Houd de uitnodiging luchtig: "Lijkt het je wat om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten die wel eens mee willen."
 3. Nodig mensen persoonlijk uit, niet alleen via een briefje door de brievenbus.
 4. Je kunt verwijzen naar de landelijke campagne. "Je hebt misschien gehoord van 'Kerkproeverij?' Mijn kerk doet er ook aan mee. Ik zou het leuk vinden als je met me mee gaat."
 5. 'Succes' is niet als mensen 'ja' zeggen. 'Nee' is ook een antwoord. Je hebt het ten minste geprobeerd. Goed gedaan!

Deelnemers Kerkproeverij 2019

Aan Kerkproeverij Waddinxveen 2019 nemen de volgende kerken deel:

 • Bethelkerk
 • Brugkerk
 • De Hoeksteen
 • De Kruiskerk
 • De Morgenster
 • De Rank
 • Immanuëlkerk
 • Impact Church
 • Ontmoetingskerk
 • St. Victor

Team Kerkproeverij 2019

Het team dat Kerkproeverij 2019 organiseert bestaat uit de volgende leden:

Gerrit Neven/Marian van der Wilt (Bethelkerk), Arjan van Dijk (Brugkerk), Fred Boekhout/Kees de Jong (De Hoeksteen), Fred Reijm (De Kruiskerk), Arjan Reijm/Daniëlle Brugmans (De Morgenster), Arie Pieter van Dijk/Jeroen van Gent/Laura Berkouwer (De Rank), Tineke van der Eijk (Immanuëlkerk), Phebe Hogebrug (Impact Church), Henk Asscheman (Ontmoetingskerk), Ruud Vink (St. Victor)